ΤΑ ΝΕΑ

BRAIN REGAIN: Γινόμαστε πολλοί για να φέρουμε πίσω περισσότερους!

Το BRAIN REGAIΝ υποδέχεται επτά νέες εταιρείες στη συμμαχία για την καταπολέμηση του φαινομένου του brain drain.

Alpha Bank, BEAT, Entersoft, LeasePlan, Microsoft, Trans Adriatic Pipeline και Zepos&Yannopoulos αποτελούν τις νέες εταιρείες που εντάσσονται στην συμμαχία BRAIN REGAIΝ, προσφέροντας ανώτερα στελέχη τους για τον ρόλο του Μέντορα.

Συνολικά την πρωτοβουλία BRAIN REGAIΝ απαρτίζουν οι εταιρείες: Aegean Airlines, Alpha Bank, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, BEAT, CHIPITΑ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, ΔΕΣΦΑ, Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας, Entersoft, Τράπεζα Eurobank, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, LeasePlan, METRO, Microsoft, Ogilvy, OTIS Ελλάδος & Κύπρου, PotamitisVekris, Trans Adriatic Pipeline, Τράπεζα Πειραιώς, Sani Ikos, T.E.MES, ΤΙΤΑΝ, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Upstream, Xerox Hellas και Zepos & Yannopoulos.

Στρατηγική Συμμαχία BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN

Το BRAIN REGAIΝ και το BRAIN GAIN, η πρωτοβουλία-απάντηση των Ελλήνων του εξωτερικού στο φαινόμενο του Brain Drain, ανακοινώνουν τη στρατηγική συμμαχία τους με στόχο την αποτελεσματικότερη δράση για την επιστροφή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN έχουν ως κοινό όραμα τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την επιστροφή στη χώρα των Ελλήνων που αναζήτησαν ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο εξωτερικό.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN αναπτύσσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την γεφύρωση της απόστασης που χωρίζει τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό με την πραγματικότητα του ελληνικού επιχειρείν.

H κυρία Πόπη Καλαιτζή, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του BRAIN GAIN δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το BRAIN REGAIN. Η δυναμική που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία BRAIN GAIN, με τις περισσότερες από 70.000 υπογραφές πολιτών και την ισχυρή «φωνή» στο εξωτερικό βρίσκει την υποστήριξη της κορυφαίας συμμαχίας των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και ανώτατων στελεχών τους.»

Η Συμμαχία εταιρειών και στελεχών ενισχύεται

Το BRAIN REGAIΝ ανακοινώνει την ενίσχυση της συμμαχίας, με τη συμμετοχή επτά νέων εταιρειών.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΔΕΣΦΑ, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας, Τράπεζα Eurobank, OTIS Ελλάδος & Κύπρου, Όμιλος ΥΓΕΙΑ και Xerox Hellas αποτελούν τις νέες εταιρείες που υποστηρίζουν τη συμμαχία BRAIN REGAIΝ, προσφέροντας ανώτερα στελέχη τους για τον ρόλο του Μέντορα.

Ο κος Κωνσταντίνος Κεσεντές, ιδρυτικό μέλος του BRAIN REGAIΝ, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας μας και των στελεχών τους στο κάλεσμά μας για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι μαζί, θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη και την υποχρέωση που έχουμε αναλάβει να υποστηρίξουμε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα μας».

Επίσημη έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής.

Το BRAIN REGAIΝ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της online πλατφόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος Ελλήνων του εξωτερικού.

Έλληνες στελέχη του εξωτερικού, που επιθυμούν να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τους Μέντορες της συμμαχίας, μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ειδικά διαμορφωμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο www.brainregain.gr/register.

Ο κος Γιάννης Παπαχρήστου, ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας και Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανέφερε: «Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους Έλληνες του εξωτερικού και τους καλούμε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει. Η καθοδήγηση από τους Μέντορες της πρωτοβουλίας, οι οποίοι προέρχονται από κορυφαίες εταιρείες της χώρας μας, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την διευκόλυνση της επιστροφής τους στην Ελλάδα».

  • Συνεντευξη Τυπου 1
Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας BRAIN REGAIN

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, παρουσιάστηκε το BRAIN REGAIΝ, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικό Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες», για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού.

Η υλοποίηση του έργου της πρωτοβουλίας BRAIN REGAIN ξεκίνησε με την συμμαχία 16 εταιρειών, οι οποίες παρέχουν ανώτερα στελέχη τους, για τον ρόλο του Μέντορα.

Την έναρξη των δραστηριοτήτων της Πρωτοβουλίας ανακοίνωσαν οι κ.κ Κωνσταντίνος Κεσεντές πρόεδρος ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε, Ευάγγελος Μαρνέρης Διευθύνων Σύμβουλος AIMS International Hellas A.E., Γιάννης Παπαχρήστου Γενικός Διευθυντής Ελλάδας-Κύπρου, Coca Cola Τρία Έψιλον, Θεόδωρος Κοτιώνης Διευθύνων Σύμβουλος, Ogilvy Greece και Στάθης Ποταμίτης Διευθύνων Εταίρος, PotamitisVekris Law Partnership, παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου, ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κος Κωνσταντίνος Κεσεντές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ωριμάζουν οι συνθήκες που μπορούν να μετατρέψουν το καταστροφικό για τη χώρα μας brain drain σε BRAIN REGAIN. Αυτές τις συνθήκες επιδιώκει να αξιοποιήσει η πρωτοβουλία μας».

Ο κος Θεόδωρος Κοτιώνης σημείωσε: «To BRAIN REGAIN ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Σήμερα με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε οργανισμούς, επιχειρήσεις και τα στελέχη τους που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και προσβλέπουμε σε συνεχή επέκταση της συμμαχίας μας. Γιατί, χρειαζόμαστε πολλούς για να φέρουν πίσω περισσότερους.»

Ο κος Γιάννης Παπαχρήστου συμπλήρωσε: «Το BRAIN REGAIN είναι μια συμμαχία εταιρειών και στελεχών που οραματιστήκαμε, για να δώσουμε ευκαιρίες και τη δυνατότητα σε Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν, να εργαστούν και να φτιάξουν το μέλλον τους στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την επόμενη μέρα της χώρας μας και είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε καταλυτικό ρόλο στον επαναπατρισμό τους».