Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει και ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ενημέρωση και την προσέλκυση των Ελλήνων της διασποράς

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει και ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ενημέρωση και την προσέλκυση των Ελλήνων της διασποράς

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022. Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ενώνουν τις δυνάμεις τους υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τη συστηματική ενημέρωση των Ελλήνων της διασποράς για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και για τις πρωτοβουλίες που δημιουργούν ευκαιρίες επαναπατρισμού για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Οι συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα στον κόσμο και η ευρεία αξιοποίηση ηλεκτρονικών μέσων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων τεχνολογικών και επικοινωνιακών καινοτομιών του ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι σημαντικές συνεργασίες του BrainReGain με κορυφαίες επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προσδίδουν ουσιαστική και διεθνή αξία στη συμμαχία καλύπτοντας ευρύ πεδίο εμβέλειας. Η συνεργασία περιλαμβάνει τη δημοσίευση και τη διάχυση έγκυρων, αποκλειστικών οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων που άπτονται της δράσης του BrainReGain εντός και εκτός Ελλάδος, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων για την περαιτέρω ενημέρωση των Ελλήνων ανά τον κόσμο, και τη δημιουργία σχέσεων με νευραλγικούς φορείς και παραγωγικές δυνάμεις που συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη της χώρας και δημιουργούν πηγή καλών ειδήσεων και προοπτικών για την Ελλάδα. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της πρωτοβουλίας BrainReGain δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον εθνικό δίαυλο αξιόπιστης και έγκυρης ενημέρωσης με παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση και στους Έλληνες της διασποράς, αποτελεί για εμάς μία σχέση στρατηγικής σημασίας. Η εποχή μάς επιβάλλει σταθερές και ισχυρές συνέργειες μεταξύ εταίρων που μοιράζονται κοινό όραμα και κοινές αξίες για την επιτυχή και αξιόπιστη διάδοση των μηνυμάτων. Αυτά θεμελιώνουν και τη δική μας συνεργασία, η οποία διέπεται από ισότητα, αμοιβαίο σεβασμό και κοινό όραμα, ώστε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ του ελληνισμού της Διασποράς και της Ελλάδας. Μαζί γινόμαστε πιο ισχυροί, ώστε να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερους Έλληνες ανά τον κόσμο και να τους μεταδώσουμε όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, τις νέες εξελίξεις και όλες τις αλλαγές που καθιστούν την Ελλάδα μία χώρα με προοπτικές ανάπτυξης, μία χώρα που αξίζει να εργάζεσαι και να δραστηριοποιείσαι. Ευχαριστούμε το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εμπιστοσύνη και ανυπομονούμε για τα έμπρακτα αποτελέσματα της συνεργασίας μας!»

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κ. Αιμίλιος Περδικάρης, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία που ξεκινάει σήμερα με την πρωτοβουλία BrainReGain, η οποία είμαι βέβαιος πως θα είναι ουσιαστική και θα λειτουργήσει ευεργετικά για την εκπλήρωση των στόχων αυτής της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας. Την ίδια στιγμή, η συνεργασία μας επιβεβαιώνει την πρόθεση που έχουμε αφενός να προβάλλουμε μια θετική ατζέντα, αφετέρου να καταστεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσα από μια σειρά δράσεων μια αμφίδρομη πύλη ενημέρωσης και επικοινωνίας για την ομογένεια και τους Έλληνες της διασποράς, καθώς και για όλες τις παραγωγικές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας – για το κατ’ εξοχήν δηλαδή δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, με το οποίο οφείλουμε να συμπορευτούμε για να επιτύχουμε όλοι μαζί τον στόχο της ανασυγκρότησης της χώρας. Η εξωστρέφεια την οποία επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και δεν εξαντλείται σήμερα, επισφραγίζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο που είναι αυτή η συνεργασία με την πρωτοβουλία BrainReGain, η οποία θα αποδειχθεί σίγουρα παραγωγική και σε κάθε περίπτωση ουσιαστική για το μέλλον της Ελλάδας που όλοι ονειρευόμαστε και οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές». 


Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία BrainReGain  - Ελληνισμός εν Δράσει
To BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει είναι μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιδιώκει τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, με στόχο: 
    • Τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας όλων των Ελλήνων
    • Τη δημιουργία συνθηκών για την επιστροφή της γενιάς των brain drainers στην Ελλάδα 
    • Τη συνεργασία παραγωγικών δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας που θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότησή της. 

Το BrainReGain αντλεί τη δύναμή του από την ισχυρή συμμαχία που αποτελείται από 100.000 Έλληνες του εξωτερικού, 65 ανώτατα στελέχη-μέντορες και 33 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις: Aegean Airlines, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, CHIPITΑ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας, ΕΥΔΑΠ, Όμιλος FOURLIS, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Όμιλος Quest, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Eurobank, AIMS International, Edenred, Entersoft, EY, ICBS Business College, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, Leaseplan, METRO, MICROSOFT, Ogilvy, OTIS Ελλάδος & Κύπρου, Potamitis Vekris, Roche, Sani Ikos, T.E.MES, ΤΙΤΑΝ, Upstream και Xerox Hellas.

Στις δράσεις της πρωτοβουλίας περιλαμβάνονται: 

Η διαδικτυακή πλατφόρμα BrainGain JOBS in Greece για την προώθηση θέσεων υψηλού επιπέδου και την προσέλκυση Ελλήνων του εξωτερικού. Στην πλατφόρμα Ελληνικές επιχειρήσεις αναρτούν δωρεάν τις θέσεις εργασίας καθώς και τα κίνητρα επαναπατρισμού Ελλήνων της διασποράς.

Η υπηρεσία BrainReGain Mentoring παρέχει στους Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα, την ευκαιρία της προσωπικής επαφής με στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας που θα λειτουργήσουν ως Μέντορές τους. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.brainregain.gr

Λίγα λόγια για το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Ελλάδας, με περισσότερα από 110 χρόνια λειτουργίας είναι η κύρια πηγή ενημερωτικού περιεχομένου -σε μορφή κειμένου, φωτογραφίας, video και infographic- για το σύνολο των έντυπων και ηλεκτρονικών ελληνικών ΜΜΕ. Διατηρεί επίσης διμερείς συνεργασίες με τα Πρακτορεία Ειδήσεων της Ευρώπης στο πλαίσιο της συμμετοχής του αλλά και με ορισμένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ λειτουργεί δίκτυο ΜΜΕ, το οποίο αποτελείται από ελεύθερης πρόσβασης ιστοτόπους (υπό το www.amna.gr) γενικής και θεματικής ειδησεογραφίας (Επιχειρηματικότητας, Αθλητισμού, Αυτοδιοίκησης, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Β. Ελλάδος, Υγείας, Τουρισμού, Αυτοκινήτου, lifestyle και Ευ Ζην), λογαριασμούς στα Social Media και ραδιοφωνικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη (Πρακτορείο FM 104,9). Έτσι το ΑΠΕ-ΜΠΕ προσφέρει στο ελληνικό κοινό και στα ΜΜΕ δυναμική, αντικειμενική, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Επίσης, υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, πολιτικοί οργανισμοί, τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, αλλά και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις ενημερώνονται από τα ειδησεογραφικά προϊόντα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την παραγωγή των οποίων επιμελούνται έμπειροι επαγγελματίες δημοσιογράφοι του Πρακτορείου.

Απαντώντας στις προκλήσεις της νέας εποχής και αξιοποιώντας την μακρά εμπειρία του, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρέχει σε φορείς και επιχειρήσεις Υπηρεσίες Προβολής και Επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Κατερίνα Χατζοπούλου – [email protected]