ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY NOTICE)

1. Γενικά

1.1 Το επιστημονικό μη κερδοσκοπικού σκοπού Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνικές Ρίζες» («Σωματείο») υλοποιεί την πρωτοβουλία με τίτλο «BRAIN REGAIN» («Δράση») με στόχο την δημιουργία «συμμαχιών» με εταιρείες που υποστηρίζουν την Δράση και την διάθεση στελεχών τους για την καθοδήγηση Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό και που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο του ενδιαφέροντος τους στην Ελλάδα. Προκειμένου να συμμετάσχετε στην Δράση και να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας και τα στελέχη («μέντορες») των εταιρειών που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία «Βrain Regain» θα πρέπει προηγουμένως να επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα μας www.brainregain.gr («Ιστοσελίδα») και να μας γνωστοποιήσετε ορισμένα προσωπικά στοιχεία ή πληροφορίες που σας ταυτοποιούν ή μπορεί να σας ταυτοποιήσουν και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» ή «προσωπικά δεδομένα» «προσωπικά στοιχεία» ή «πληροφορίες». Η Ιστοσελίδα είναι περιουσία του Σωματείου. Συλλέγουμε, τηρούμε, αποθηκεύουμε, οργανώνουμε, προσαρμόζουμε, χρησιμοποιούμε, επεξεργαζόμαστε κλπ. αρχεία με προσωπικά δεδομένα που μας παρέχουν οι επισκέπτες/χρήστες της Ιστοσελίδας («Επεξεργασία ») και είμαστε «Υπεύθυνος Επεξεργασίας» (Controller), για αυτά. Η Επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων σας, περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία για κάθε σκοπό της και γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την ασφάλεια και προστασία τους.

1.2 Η Πολιτική αυτή εφαρμόζεται στα προσωπικά δεδομένα που θα μας κοινοποιήσετε, συμπληρώνοντας την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που είναι αναρτημένη στην Ιστοσελίδα μας, για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στην Δράση και να μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας εμείς και οι εταιρείες που υποστηρίζουν την Δράση («Εταιρείες») και διαθέτουν στελέχη για την καθοδήγηση των συμμετεχόντων στην Δράση («Μέντορες»). Επιλέγοντας να κάνετε χρήση της Ιστοσελίδας αποδεχόμενοι τους όρους χρήσης της ή εφόσον μας κοινοποιήσετε προσωπικά σας δεδομένα, τεκμαίρεται ότι αποδέχεστε τις διατάξεις της. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική, παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα και μην μας κοινοποιείτε οποιοδήποτε προσωπικό σας δεδομένο. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε την Πολιτική αυτή όποτε κρίνουμε απαραίτητο και σας καλούμε να την ελέγχετε τακτικά ώστε να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενό της, καθώς και για το πώς τα προσωπικά δεδομένα σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν.

2. Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε και τρόποι συλλογής τους

Συλλέγουμε τις παρακάτω πληροφορίες που σας αφορούν, σύμφωνα με την συγκατάθεση που μας έχετε χορηγήσει και αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς επεξεργασίας που περιγράφουμε παρακάτω και εάν χρειαστούμε περισσότερες πληροφορίες για σκοπούς επεξεργασίας που έχετε εγκρίνει, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. [Παρακαλούμε ανατρέξτε στη συνέχεια υπό 4 στους Σκοπούς για τους οποίους συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα και χρήση τους (Σκοποί Επεξεργασίας) για περισσότερες πληροφορίες]

· Προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που επιτρέπουν στο Σωματείο και στον μέντορα να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί σας (όνομα, επώνυμο, επάγγελμα, ιδιότητα, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), αριθμό τηλεφώνου, πληροφορίες και στοιχεία σύνδεσης με το δημόσιο προφίλ σας στο διαδίκτυο, χώρα διαμονής και εργασίας στο εξωτερικό και έτη ασφάλισης στο εξωτερικό, τομείς ενδιαφέροντος).

· Οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο, το οποίο αποτελεί μέρος του δημόσιου προφίλ σας στο διαδίκτυο.

3. Προσωπικά δεδομένα ατόμων κάτω των 18 ετών.

Δεν αναζητούμε ούτε συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Εάν ανακαλύψουμε ότι, από παραδρομή ή παραπλάνηση που μας έχει δημιουργηθεί, έχουμε συλλέξει προσωπικά δεδομένα από άτομα κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, θα τα διαγράψουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

4. Σκοποί για τους οποίους συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα και χρήση τους (Σκοποί Επεξεργασίας).

Συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά στοιχεία σας που μας παρέχετε/γνωστοποιείτε κατά καιρούς, μόνο στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των συγκεκριμένων σκοπών που έχετε συμφωνήσει. Oι σκοποί για τους οποίους θα συμφωνήσετε να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία (εφόσον έχουμε λάβει τη ρητή συγκατάθεση σας), είναι οι εξής :

-Eπεξεργασία των πληροφορίων που θα μας υποβάλλετε με την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προκειμένου α) να διαπιστώσουμε ότι η συμμετοχή σας στην Δράση πληροί τις αναφερόμενες στους Όρους Συμμετοχής στην Δράση προϋποθέσεις και κριτήρια συμμετοχής και β) να διερευνήσουμε την τυχόν ύπαρξη και διαθεσιμότητα Μέντορα που να ανταποκρίνεται στα ζητούμενα σας στον/ους τομέα/είς ενδιαφέροντος σας.

-Επικοινωνία μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναφορικά με την πορεία της Φόρμας Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σας και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στους Όρους Συμμετοχής στην Δράση και υπάρχει διαθέσιμος μέντορας στον τομέα ενδιαφέροντος σας να σας φέρουμε σε επαφή με τον ενδεδειγμένο κατά την κρίση μας μέντορα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών που άπτονται ή συνδέονται με τον τομέα του ενδιαφέροντος σας

-Aπάντηση σε ερωτήματα που αφορούν στην Δράση

-Κατάρτιση έκθεσης (report) που θα περιέχει στατιστικά συγκεντρωτικά απολογιστικά στοιχεία με στόχο την αξιολόγησης της Δράσης.

-Επικοινωνία μαζί σας προκειμένου να μοιρασθείτε μαζί μας της γνώμη και εμπειρία σας για την Δράση και την λήψη επώνυμων «μαρτυριών» (testimonials)

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τον/τους αναφερόμενο/ους, στην συγκεκριμένη ενότητα σκοπό/ούς επεξεργασίας, είναι η συγκατάθεση που μας χορηγήσατε με την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σας την οποία μπορείτε οποτεδήποτε να ανακαλέσετε.

5. Διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας από εμάς

Θα μοιρασθούμε τα προσωπικά σας στοιχεία με τις συνεργαζόμενες με το Σωματείο μας εταιρείες/επιχειρήσεις (εταιρείες) και τα στελέχη αυτών (μέντορες) που υποστηρίζουν την Δράση για την εκτέλεση του/των σκοπών επεξεργασίας που έχετε εγκρίνει και αφού λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Οι Εταιρείες που στηρίζουν την πρωτοβουλία «Βrain Regain» καθώς και οι Μέντορες θα αναφέρονται στην Ιστοσελίδα μας σε ειδικά διαμορφωμένο για τον σκοπό αυτό πεδίο το οποίο θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συμμόρφωση σε νομικές διατάξεις

Θα αποκαλύψουμε προσωπικά σας δεδομένα στην περίπτωση που είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο (τήρηση νομικής διάταξης), στον βαθμό και στην έκταση που είναι απαραίτητο για να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας αυτή ή αν κατά την καλόπιστη κρίση μας είναι εύλογα αναγκαίο για τη συμμόρφωση μας με νομικές διαδικασίες ή για την απάντηση αντίστοιχης φύσης αιτημάτων.

6. Τα δικαιώματά σας

6.1 Πρόσβαση και πληροφορίες

Σε όλη τη διάρκεια της Επεξεργασίας, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα και να μας ζητήσετε:

(α) να μάθετε ποια προσωπικά δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο λόγο, τους αποδέκτες τους στους οποίους κοινολογήθηκαν ή πρόκειται να κοινολογηθούν, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τα κριτήρια που το καθορίζουν,

(β) την διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων (π.χ. λόγω ελλείψεων ή ανακριβειών τους), την διαγραφή τους από τα αρχεία μας (εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη), τον περιορισμό της επεξεργασίας τους, την αντίταξη/εναντίωση σας σε αυτή

(γ) την ανάκληση της συγκατάθεσής σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει αναδρομικά)

(δ) την υποβολή καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

6.2 Διαδικασία

Τα δικαιώματα σας μπορείτε να τα ασκήσετε με την αποστολή σχετικής επιστολής ή e-mail σύμφωνα με τα παρακάτω αναφερόμενα (υπό 12) χωρίς κόστος για σας, εκτός αν επαναλαμβάνονται συχνά και έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό εύλογο κόστος. Εάν ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του, μέσα σε έναν μήνα από τη λήψη του και θα σας ενημερώσουμε σχετικά (εκτός αν προβλέπεται άλλως από τις ισχύουσες διατάξεις), εκτός αν λόγω της πολυπλοκότητάς του χρειαστεί παράταση της προθεσμία αυτής κατά δύο ακόμη μήνες για την οποία και για τους λόγους καθυστέρησης θα σας ενημερώσουμε. Επίσης, θα ανακοινώσουμε κάθε διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων σε κάθε αποδέκτη που αυτά κοινοποιήθηκαν, εκτός αν είναι δυσανάλογο ή ανέφικτο και θα σας ενημερώσουμε, αν μας το ζητήσετε.

7. Ασφάλεια των δεδομένων

Η ασφάλεια των δεδομένων σας είναι για μας απόλυτη δέσμευση και για να το πετύχουμε, εφαρμόζουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, την επάρκεια και ανταπόκριση των οποίων ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Παρακαλούμε σημειώστε ότι αυτά τα μέσα προστασίας δεν αφορούν προσωπικά δεδομένα που επιλέγετε να κοινοποιείτε σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα σε ιστότοπους κοινότητας (community websites) και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

8. Cookies

Στην Ιστοσελίδα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία "cookies". Τα cookies είναι πληροφορίες, τις οποίες μια ιστοσελίδα μπορεί να αποθηκεύσει στην εφαρμογή πλοήγησης του επισκέπτη και στη συνέχεια να τις ανακτήσει, ώστε να τον αναγνωρίσει την επόμενη φορά που θα την επισκεφτεί. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε διαδικτυακά σφάλματα, safe gif και παρόμοιες τεχνολογίες που συλλέγουν δεδομένα παρόμοια με εκείνα που συλλέγονται από ένα cookie. Ένα αρχείο cookie μπορεί να περιέχει διάφορους τύπους πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου ενός αναγνωριστικού χρήστη που χρησιμοποιεί ο ιστότοπος για την παρακολούθηση των σελίδων που έχετε επισκεφτεί. Τα cookies της Ιστοσελίδας αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή την συσκευή σας και παραμένουν εκεί εκτός εάν προβείτε στις σχετικές ρυθμίσεις ώστε να μην δέχονται cookies από την Ιστοσελίδα. Αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας, μπορείτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που ένα cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή την συσκευή σας. Ωστόσο, εάν ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ώστε να μην δέχεται cookies από την Ιστοσελίδα, ενδέχεται να μην έχετε τη δυνατότητα προσπέλασης και χρήσης όλων των δυνατοτήτων της. Χρησιμοποιούμε cookies στην Ιστοσελίδα μας για: (α) τον εντοπισμό των ιστότοπων που έχετε επισκεφτεί και από τους οποίους καθοδηγηθήκατε στην Ιστοσελίδα, (β) την παροχή εξατομικευμένων ιστοσελίδων που μας έχετε ζητήσει, και (γ) να αντιληφθούμε πώς χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την δομή και το περιεχόμενό της, ώστε να αντικατοπτρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας.

Αποδοχή μη των cookies

Στην πρώτη σας επίσκεψη στην Ιστοσελίδα, θα ενημερωθείτε για την λειτουργία των cookies σε αυτή και για την δυνατότητα σας να μην αποδεχθείτε την εγκατάσταση τους στον υπολογιστή ή την συσκευή σας. Αν θέλετε να διαγράψετε cookies που μπορεί να υπάρχουν ήδη, ανατρέξτε στις οδηγίες του λογισμικού διαχείρισης αρχείων για να εντοπίσετε το αρχείο ή τον κατάλογο που αποθηκεύει τα cookies. Παράλληλα, εάν θέλετε να σταματήσετε να αποθηκεύετε τα cookies στο μέλλον, ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή του φυλλομετρητή κάνοντας κλικ στο "Βοήθεια" στο μενού του προγράμματος περιήγησης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies διατίθενται στη διεύθυνση www.allaboutcookies.org. Διαγράφοντας τα υπάρχοντα cookies ή απενεργοποιώντας μελλοντικά cookies μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές ή λειτουργίες της Ιστοσελίδας με πιθανή επίπτωση στη λειτουργικότητα της καθώς και στη δυνατότητα λήψης πληροφοριών ή και υπηρεσιών από εμάς.

9. Σύνδεσμοι σε ιστότοπους τρίτων

Η Ιστοσελίδα μπορεί να παρέχει υπερ-σύνδεσμο (link) σε ιστοσελίδες τρίτων, οι οποίοι έχουν τον πλήρη έλεγχο για το περιεχόμενο που αναρτούν σε αυτές και συνεπώς την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια τους, την εγκυρότητα του περιεχομένου τους καθώς και τον τρόπο συλλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας των προσωπικών στοιχείων και πληροφοριών που συλλέγουν. Σας συνιστούμε να εξετάζετε προσεκτικά τις πολιτικές απορρήτου των συγκεκριμένων ιστότοπων, πριν τους χρησιμοποιήσετε, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των πληροφοριών σας, από αυτούς.

10. Αποθήκευση - Διατήρηση των προσωπικών δεδομένων

Αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για το χρονικό διάστημα που είναι απολύτως αναγκαίο για την εκτέλεση του/των Σκοπού/ων Επεξεργασίας που μας επιτρέψατε καθώς και για την ανταπόκριση μας σε τυχόν αιτήματα σας. Συγκεκριμένα τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρηθούν από εμάς από την ημερομηνία επιτυχούς υποβολής της Φόρμας Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην Ιστοσελίδα μας και μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του επόμενου της υποβολής της Φόρμας, έτους. Κατ΄εξαίρεση σε περίπτωση μη πρόκρισης της συμμετοχής σας στην Δράση στην επόμενη φάση τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρηθούν από εμάς για περίοδο μέχρι και έξι (6) μηνών, υπολογιζόμενη από την ημερομηνία αποστολής σε εσάς του σχετικού e-mail μη συνέχισης της διαδικασίας.

Εάν εντός του χρονικού διαστήματος των έξι (6) μηνών από την ημερομηνία επιτυχούς υποβολής της Φόρμας Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην Ιστοσελίδα μας και μη αποστολής από εμάς e-mail μη συνέχισης της διαδικασίας, δεν έχετε έρθει σε επαφή με Μέντορα και και εφόσον μας έχετε αποστείλει επιβεβαίωση ανανέωσης της συγκατάθεσης επεξεργασίας των δεδομένων σας τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρηθούν από εμάς (α) για ακόμα έξι (6) μήνες μέχρι την ημερομηνία αποστολής e-mail μη συνέχισης της διαδικασίας ή (β) μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του επόμενου της υποβολής της Φόρμας, έτους εφόσον εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος έχει ήδη έρθει σε επαφή με Μέντορα.

Μετά την παρέλευση των άνω χρονικών ορίων και εφόσον δεν μας ζητήσετε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για επιπλέον χρονικό διάστημα, θα τα καταστρέψουμε με ασφαλή τρόπο και χωρίς δυνατότητα επανάκτησης.

11. Νομοθεσία - Ισχύουσες διατάξεις για την ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όπου στην Πολιτική αυτή κάνουμε αναφορά στις ισχύουσες διατάξεις για την ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων εννοούμε τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Απριλίου 2016 «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών» ή GDPR όπως έχει επικρατήσει να αναφέρεται, τον οικείο εφαρμοστικό νόμο και τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και αρχών, όπως ισχύουν σήμερα.

12. Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο σας αναφορικά με την παρούσα Πολιτική ή για τις πρακτικές συλλογής προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζουμε και για την υποβολή κάθε αιτήματός σας σχετικά παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@brainregain.gr είτε εγγράφως με συστημένη επιστολή στο Σωματείο υπόψιν της κας. Χριστίνας Φίλη και θα λάβετε απάντηση το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, σας παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταγγελίας ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.